everythinggreen

Vegetariska/veganska (näringsrika) recept, tips & inspiration.

Blomkålsrisotto.

Kategori: Lunch/Middag

 


Du behöver (för ca 2 portioner):
2 dl avorioris
Ca 5 dl grönsaksbuljong
1/2 blomkålshuvud
1 klyfta vitlök
1 schalottenlök
1/2 dl vitt vin
Flytande margarin
Parmesan
Örter
Salt/peppar

Gör såhär:
Skär blomkålen i buketter. Stek i smör tills den mjuknat något och krydda med salt och peppar. Ta ur blomkålen och ha i nytt smör i grytan. Stek lök, vitlök och ris i några minuter. Slå på vitt vin och en skvätt buljong och låt koka in. Fortsätt att sjuda på svag värme och fylla på med buljong tills riset är nästan genomkokt. Lägg i blomkålen, riven parmesan, örter och smaka av med salt och peppar. 

 
 
Kommentera inlägget här: