everythinggreen

Vegetariska/veganska (näringsrika) recept, tips & inspiration.

Soppa på butternutpumpa.

Kategori: Lunch/Middag



Recept:

1 butternut pumpa (ca 1-2 kilo)

2-3 vitlöksklyftor

olivolja

grönsaksbuljong

1 dl vitt vin

salt

peppar

spiskummin

chilipulver

kanel

timjan

Gör såhär:
Skär pumpan i mindre bitar, krossa vitlöksklyftorna (oskalade) och lägg tillsammans i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar och eventuellt lite timjan. Rosta i ugnen i ca 50 min på 175 grader. Gröp sedan ur pumpaköttet, skala vitlöksklyftorna och ha i allt detta i en kastrull. Slå på vitt vin och låt det koka in. Fyll på med vatten så att det täcker pumpaköttet och smula i en buljongtärning. Låt allt koka ihop i ca 10 min och mixa sedan soppan slät. Krydda med de kryddor du har hemma, jag använde kanel, chilipulver, spiskummin och torkade örter. Servera med en klick yoghurt och pumpafrön.

 
 
 
Kommentera inlägget här: