everythinggreen

Vegetariska/veganska (näringsrika) recept, tips & inspiration.

Morotsbiffar med blomkålsmos.

Kategori: Lunch/Middag

 
Du behöver (för två portioner, ca 6 biffar):
1 litet blomkålshuvud
Mjölk
Smör
4 morötter
Ca 1/2 rödlök
1-2 klyftor vitlök
Ca 1 msk mjöl
1 ägg
Salt och peppar

Gör såhär:
Dela blomkålshuvudet i mindre buketter och koka i ca 20 minuter tills de är mjuka. Häll av vattnet och mosa antingen med en gaffel eller mixa med en stavmixer tills det blir till ett lätt mos. Blanda i en skvätt mjölk och en klick smör och smaka av med salt och peppar. 

Skala och riv morötter och rödlök grovt. Hacka vitlök och blanda allt i en bunke tillsammans med mjöl, ägg och salt och peppar. Stek små biffar i smör eller olja, några minuter på varje sida. Servera med blomkålsmoset och en god sallad.

KOMMENTARER:

  • Citroncest - matblogg från Italien säger:
    2015-04-13 | 11:59:17
    Bloggadress: http://citroncest.blogg.se

    Mums, låter jättegott! Älskar att laga mat med blomkål, går att variera i oändlighet! :)

    Svar: Tack! Ja, verkligen. Så enkelt också! :)
    Emma.

  • Jeanette säger:
    2015-06-19 | 23:29:08
    Bloggadress: http://skrivdivan.se

    Tack du inspirerade mig! Jag gjorde dock lite annorlunda, det blev morotsfalafel, men ganska likt recept :)

Kommentera inlägget här: