everythinggreen

Vegetariska/veganska (näringsrika) recept, tips & inspiration.

Auberginegratäng.

Kategori: Lunch/Middag

 
Du behöver (för ca 2 portioner):
1 aubergine
1 paket krossade tomater
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
Ca 1/2 msk tomatpuré
Ca 1/2 dl vitt vin
Basilika
Parmesan
Olivolja
Salt/peppar

Gör såhär:
Skär auberginen i lagom tjocka skivor och lägg ut skivorna på ett hushållspapper. Salta och låt dem ligga och släppa vätska ca 10 min, torka därefter av skivorna med papper. Stek auberginen i olivolja. Hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med basilika i en kastrull. Tillsätt vin, krossade tomater och tomatpuré. Smaka av tomatsåsen och häll sedan ett tunt lager i botten av en ugnsfast form. Lägg på ett lager aubergine, riv över parmesan och upprepa med nästa lager. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. Låt svalna och servera med sallad.

 
Kommentera inlägget här: